5 καθημερινά πράγματα που κάνουν δύσκολη τη στύση σας

5 pragmata

Η Στυτική Δυσλειτουργία, αν και εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, παραμένει ένα θέμα που το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών αρνείται να το συζητήσει, παρόλο που σύμφωνα με μελέτες, κατέχει κορυφαία θέση στις ανδρικές αλλά και στις γυναικείες ανησυχίες. Εστιάζοντας στα αίτια που την προκαλούν βλέπουμε ότι η σωστήκυκλοφορία του αίματος και η καλή ψυχολογίαείναι τα κλειδιά της σωστής στύσης.Στην εποχή που ζούμε, με τους ρυθμούς της καθημερινότητας, υπάρχουν πράγματα που επιβαρύνουν τις σεξουαλικές μας επιδόσεις και δεν τα έχουμε εντοπίσει. Ιδού!

 

  • Ανθυγιεινή διατροφή

Μία κακή διατροφή, πλούσια σε λιπαρά, επιβαρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, μην επιτρέποντας τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η βελτίωση της διατροφής, αποδεικνύεται εξαιρετικά ευεργετική, αφού διατηρεί καθαρά τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας τη διαστολή τους κάτιπου οδηγεί στην επίτευξη της στύσης.

 

  • Αλάτι

Ως γνωστόν, το αλάτι είναι ο εχθρός της υψηλής αρτηριακής πίεσης, πάθησης που συνήθως συνυπάρχει με την στυτική δυσλειτουργία. Η υψηλή πίεση παρεμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί σκλήρυνση των αρτηριών. Λιγότερο αλάτι, χαμηλότερη πίεση, υψηλότερη αυτοπεποίθηση.

 

  • Άγχος

Έρευνες έδειξαν ότι οι άνδρες που εργάζονται κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης και άγχους, παρουσιάζουν συχνά σημάδια κατάθλιψης, κάτι το οποίο θεωρείται ένα από τα βασικότερα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας, καθότι οι ορμόνες που παράγονται όταν ο οργανισμός βιώνει στρεσογόνες συνθήκες, προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η αποβολή του άγχους από την καθημερινότητά μας ενισχύει την σωστή λειτουργία τους.

 

  • Φλεγμονές στο στόμα

Μελέτες έδειξαν ότι ένα σεβαστό ποσοστό των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία, πάσχουν και από περιοδοντίτιδα ή κάποια άλλη φλεγμονή της στοματικής κοιλότητας. Αυτό οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή του ενζύμου που φροντίζει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, οπότε φροντίζουμε την στοματική μας υγιεινή για να αποφύγουμε τις φλεγμονές.

 

  • Ροχαλητό

Αν ροχαλίζετε έντονα, είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από υπνική άπνοια, πάθηση κατά την οποία ο ύπνος διαταράσσεται από τακτικές διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η σωστή ποσότητα οξυγόνου στο αίμα. Αυτό συνεπάγεται την περιορισμένη λειτουργικότητα των επιμέρους οργάνων, όπως και των γεννητικών.