Στυτική Δυσλειτουργία

Αντιμετωπίζεται.

Εντοπίζουμε τους παράγοντες που την προκαλούν εξατομικευμένα (σε κάθε ασθενή ξεχωριστά) και τους αντιμετωπίζουμε Οριστικά & Γρήγορα, μέσα από ένα συνδυαστικό θεραπευτικό πλάνο.

MenClinic

Γιατί να μας επιλέξετε

 • Η MenClinic είναι Ανδρολογική κλινική που ασχολείται αποκλειστικά με τα προβλήματα του Άνδρα
 • Εξειδίκευση στην Στυτική Δυσλειτουργία - Επιστημονικός Υπεύθυνος Χειρουργός Ανδρολόγος - Ουρολόγος με μεγάλη Εξειδίκευση,
 • Συνδυάζουμε διαφορετικές Ειδικότητες Ιατρών ( Ανδρολογία, Ουρολογία, Ενδοκρινολογία, Ψυχολογία) για την σε βάθος επίλυση του προβλήματος
 • Χωρίς να μετακινηθείτε: Όλες οι Ιατρικές ειδικότητες βρίσκονται στον χώρο του MenClinic

Αντιμετωπίζουμε τις αιτίες της Στυτικής Δυσλειτουργίας στο Σύνολό τους.

Η ίδια θεραπεία δεν ταιριάζει σε όλους.

Η Στυτική Δυσλειτουργία, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποδίδεται σε περισσότερες της μίας αιτίες (συνύπαρξη Οργανικών και Ψυχολογικών προβλημάτων). Για τον λόγο αυτό, στην MenClinic αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα Ολιστικά:

 • Διερευνούμε σε βάθος και εντοπίζουμε το σύνολο των αιτιών που προκαλούν το πρόβλημα
 • Συνδυάζουμε διαφορετικές ειδικότητες Ιατρών για να αντιμετωπίσουμε μία προς μία τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα
 • Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συνδυασμό θεραπευτικών μεθόδων, Με ή Χωρίς Φάρμακα, με τη Χρήση των Κρουστικών Κυμάτων, Με ή Χωρίς Ενέσεις
 • Διαθέτουμε τις Ιατρικές Συσκευές τελευταίας γενιάς που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα (Κρουστικά Κύματα και Διαγνωστικά Μέσα)

” H Στυτική Δυσλειτουργία Αντιμετωπίζεται.
Περισσότεροι από 400.000 Άνδρες στην Ελλάδα
πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα. Μην ντρέπεστε.
Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία είναι
να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό.”

DR. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

210 6533586

Κρουστικά κύματα

Η θεραπεία που έφερε την επανάσταση στη στυτική δυσλειτουργία

 • Μόνιμη λύση σε 1 μήνα
 • Ολοκλήρωση θεραπείας σε 8 συνεδρίες
 • Αποτελεσματική θεραπεία για το 80% των Ανδρών
 • Στόχευση της αιτίας του προβλήματος, και όχι των συμπτωμάτων
 • Χωρίς πόνο
 • Θεραπεία μικρής διάρκειας (20 λεπτά)
 • Θεραπεία και Χωρίς Φάρμακα
 • Θεραπεία Χωρίς Ενέσεις
 • Διαθέτουμε τις Κορυφαίες Ιατρικές Συσκευές Τελευταίας γενιάς
Κρουστικά Κύματα, Αντιμετώπιση Στυτικής Δυσλειτουργίας
waves-machine
 • Η διαφορά των κρουστικών κυμάτων έγκειται στο ότι αντιμετωπίζουν τα πραγματικά αίτια του προβλήματος και όχι μόνο τα συμπτώματα
 • Άμεσο αποτέλεσμα, που διαρκεί για πάντα
 • Η εφαρμογή των Κρουστικών Κυμάτων πραγματοποιείται μέσα στο Ιατρείο
 • Η στύση και η σεξουαλική πράξη πραγματοποιούνται με τον φυσικό τρόπο, μετά τη θεραπεία. Δεν απαιτείται προετοιμασία ή διακοπές.
 • Αποτελεσματική θεραπεία ακόμη και για όσους δεν ανταποκρίνονται στις αγωγές με Φάρμακα.
 • Ο ασθενής απαλλάσσεται από χάπια, ενέσεις και αντλίες κενού
 • Ο ασθενής απαλλάσσεται από το υψηλό κόστος των φαρμάκων για τη Στυτική Δυσλειτουργία

” Ρωτήστε το γιατρό για οτιδήποτε σας απασχολεί ”

DR. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

210 6533586

Γιατί να απευθυνθείτε στον ιατρό
σήμερα

 • Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε. Περισσότεροι από 400.000 άνδρες στην Ελλάδα πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα, ανεξαρτήτως ηλικίας.
 • Συμβαίνει πιο συχνά από ότι νομίζετε. Το 20% των ανδρών θα υποφέρει από την Στυτική Δυσλειτουργία κάποια στιγμή στη ζωή του,
 • Το πρόβλημα μεγεθύνεται όσο καθυστερείτε την αντιμετώπισή του. Ένα οργανικό πρόβλημα μπορεί να γίνει μικτό (επιβαρύνεται και η ψυχολογία)
 • Η επίλυση του προβλήματος γίνεται διακριτικά μεταξύ Ιατρού και ασθενή
 • Θα βελτιώσετε αμέσως την ποιότητα της ζωής σας. Η Στυτική Δυσλειτουργία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα

” Έχω στυτική δυσλειτουργία
ή είναι κάτι άλλο;

Θεραπευτικές επιλογές

banner-therapeia-1

7
Σύγχρονοι
μέθοδοι
Θεραπείας

banner-therapeia-2
ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ

Η επανάσταση στην Στυτική Δυσλειτουργία. Θεραπεία με ή χωρίς Φάρμακα. Με αυτή τη μέθοδο αναπτύσσεται την αγγειακή ανεπάρκεια του πέους και τη στυτική δυσλειτουργία του ασθενούς. Το πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι έχει μόνιμο θεραπευτικό χαρακτήρα, είναι τελείως ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια.

banner-therapeia-3
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εστιασμένη δράση στην οποία ανταποκρίνονται 7 στους 10 άνδρες. Το Φάρμακο προσφέρει υψηλού βαθμού ικανοποίησης ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις ασθενών. Δρα πολύ γρήγορα (ακόμα και σε 15-20 λεπτά από την λήψη του) και είναι πολύ ισχυρό. Φαίνεται να είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία συνδεόμενη με ευρύ φάσμα αιτιολογικών παραγόντων.

banner-therapeia-4
ΕΝΔΟΠΕΪΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ

Η πιο δραστική γραμμή θεραπείας στις περιπτώσεις που δεν αποδίδει η Φαρμακευτική Αγωγή. Πρόκειται για μείγμα 3ών φαρμακευτικών ουσιών (TRI-MIX), τις οποίες ο ασθενής εγχύει στο πέος του μια μια μικροσκοπική και λεπτή βελόνα ινσουλίνης.Οι ενδοπεικές ενέσεις αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό, εύκολο και ασφαλή τρόπο αντιμετώπισης των σοβαρών περιστατικών της στυτικής δυσλειτουργίας.

banner-therapeia-5
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΪΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ

Ριζική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή με τέλεια και "σκληρή" στύση. Η πεϊκή πρόθεση μεταβλητής σκληρότητας τριών σημείων, είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής έρευνας, αποτελείται από δύο κυλίνδρους, οι οποίοι τοποθετούνται στα στυτικά (σηραγγώδη) σώματα του πέους, που γεμίζουν με αίμα στη φυσιολογική στύση.

banner-therapeia-6
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Σε πολλές περιπτώσεις η ψυχολογία αποτελεί σημαντικό παράγοντα του προβλήματος. Στο MENCLINIC διαθέτουμε εξειδικευμένο στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας Ψυχολόγο με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σεξουαλικής φύσεως που απασχολούν τους άνδρες. Η άμεση βελτίωση της Ψυχολογίας του ασθενούς αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος.

Menclinic

Η εξειδικευμένη
κλινική για τον άνδρα.

Γνωρίστε τον Ιατρό
Αναστάσιο Λιβάνιο,

επιστημονικό διευθυντή στο MenClinic

doctor photo

Ο Χειρουργός Ουρολόγος Αναστάσιος Λιβάνιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι παντρεμένος με την Δώρα Αναστοπούλου (Χειρουργός Οδοντίατρος) έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιατρικής Cluj-Napoca και υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις Προσθετικής Ουρολογίας.

 • Ενδοπεικές Προθέσεις
 • Τεχνητοί Σφιγκτήρες
 • Male sling
 • TVT
 • TOT

καθώς επίσης και πολλαπλές Κλασικής Ουρολογίας. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας καθώς επίσης και των σχετικών υποειδικοτήτων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης ιατρός της Αθηναικής Κλινικής, και της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Το 2015 ίδρυσε το MenClinic, την Ανδρολογική Κλινική που εξειδικεύεται στα σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών και προσελκύει ασθενείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βιογραφικό

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αθηνών το 1988. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή το 1989 όπου και αποφοίτησε το 1995 με βαθμό λίαν καλώς.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στη Λήμνο και την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερικό ιατρείο Πευκοχωρίου (Χαλκιδικής).

Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυκλινική για 1 έτος.

Ακολούθως συνέχισε την ειδικότητα της Ουρολογίας για 4 έτη στο ίδιο Νοσοκομείο.

Εκπαιδεύτηκε επίσης:

 • στην Κλινική της Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου για 6 μήνες
 • στην Κλινική της Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Αγίου Σάββα για 6 μήνες

Έλαβε τίτλο ειδικότητας Ουρολόγου το 2005.

Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά Courses στο εξωτερικό:

 • Ηνωμένες Πολιτείες
 • Μεγάλη Βρετανία
 • Γερμανία, Αυστρία

με αντικείμενο: Επανορθωτικής Ουρολογίας (Ανδρολογίας Υπογονιμότητας - Γυναικολογικής Ουρολογίας)

Συχνές ερωτήσεις

Από το 2005 τα κρουστικά κύματα χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην Καρδιολογία για τη θεραπεία ισχαιμικών περιοχών της καρδιάς αυξάνοντας τη ροή του αίματος στις περιοχές αυτές και βελτιώνοντας τον καρδιακό ιστό. Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται πλέον και στο πέος εστιάζοντας στα αγγεία του και προάγει τη νεοαγγειογένεση, τη δημιουργία δηλαδή καινούριων αγγείων, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος προς το πέος.

Με αυτή τη μέθοδο αναπτύσσεται νέο δίκτυο αγγείων που θεραπεύει την αγγειακή ανεπάρκεια του πέους και τη στυτική δυσλειτουργία του ασθενούς. Εχουμε, λοιπόν, για πρώτη φορά στη διάθεσή μας μια μέθοδο εύκολη, γρήγορη, ασφαλή και ανώδυνη, που μπορεί να δώσει οριστική λύση στον άνδρα με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας.

faq-image1

Τα κρουστικά κύματα αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας ανώδυνα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο πλέον έγκριτο διεθνές ουρολογικό περιοδικό, το «European Urology» (Vardi Y, et al. European Urology, 58, 243-248, 2010), στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία παρατηρήθηκε αύξηση της ροής του αίματος στο πέος κατά 140% και στο ειδικό ερωτηματολόγιο της στυτικής λειτουργίας (IIEF-ED) κατά 55%. Το 80% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη διέκοψε τη λήψη φαρμάκων για τη στύση μετά τη θεραπεία, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Ακόμα και οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή στυτική δυσλειτουργία με συνυπάρχουσες παθήσεις, όπως σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, αγγειοπάθεια, και δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα ωφελούνται από τα κρουστικά κύματα. Ακόμα κι αν δεν θεραπευτούν πλήρως, θα δουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από φαρμακευτική αγωγή.

Το πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι έχει μόνιμο θεραπευτικό χαρακτήρα, είναι τελείως ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια. Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά μέσω μιας συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων που διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στο πέος του ασθενούς. Κατά την διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής αισθάνεται μόνο ελαφριές ανώδυνες δονήσεις στο πέος του. Πραγματοποιείται σε 8 συνεδρίες οι οποίες γίνονται 1 φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία αυτή αποκαθιστά την στυτική λειτουργία βελτιώνοντας τόσο την διάρκεια όσο και την σκληρότητα της στύσης. Μετά το τέλος της θεραπείας σε ποσοστό 80% οι ασθενείς μπορούν να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα, ούτε ενέσεις.

Ως στυτική δυσλειτουργια ορίζεται η επαναλαμβανόμενη αδυναμία έναρξης και διατήρησης της στύσης του πέους, επαρκής για διείσδυση και ικανής για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής.

Σε κάθε άνδρα μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή να μην μπορεί να αποδώσει όπως η περίσταση το απαιτεί και αυτό μπορεί να οφείλεται σε:

 • υπερβολικό άγχος
 • μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ
 • κούραση

Σίγουρα αυτό εάν συμβεί μόνο για μια φόρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Αν όμως η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται - δηλ. περισσότερο από τις μισές φορές που γίνεται προσπάθεια ερωτικής επαφής τότε το θέμα είναι διαφορετικό.

Υπάρχουν πολλές μορφές σεξουαλικών διαταραχών στους άνδρες που γενικότερα δημιουργούν προβλήματα και στο ζευγάρι.

διαταραχή είναι η στυτική δυσλειτουργια η οποία μπορεί να παρουσιαστεί είτε μόνη της, είτε σε συνδυασμό με άλλες σεξουαλικές διαταραχές όπως η μειωμένη ερωτική επιθυμία (libido) και οι διαταραχές της εκσπερμάτισης.

Από την δεκαετία του 1980 όταν μερικές από τις αγγειοδιασταλτικές ουσίες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά υπό τη μορφή των ενδοπεικών ενέσεων, η επιστήμη της Ανδρολογίας σημείωσε αλματώδη ανάπτυξη και σήμερα μπορεί να δώσει λύση ακόμη και στα πιο περίπλοκα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργιας.

Η στυτική δυσλειτουργια είναι μια κατάσταση που προσβάλλει άντρες όλων των ηλικιών. Σήμερα εκτιμάται ότι περισσότερο από 150 εκατομμύρια άντρες παγκοσμίως έχουν κάποιου βαθμού (μικρή, μεσαία, σοβαρή) στυτική δυσλειτουργια. Το πρόβλημα γίνεται συχνότερο στις μεγαλύτερες ηλικίες και από μια πρόσφατη μελέτη στην Ευρώπη, περίπου 25% από τους άντρες ηλικίας 50-55 ετών και 60% των ανδρών 70-77 ετών παρουσιάζουν κάποιο βαθμό στυτικής δυσλειτουργιας.

hands

ΨΥΧΟΓΕΝΗ ΑΙΤΙΑ

Αιτίες δηλαδή που αποδίδονται στην ψυχολογία του άνδρα. Τα πιο συχνά ψυχογενή αίτια είναι το στρες και η κατάθλιψη. Επίσης, άλλοι επιβαρυντικοί ψυχογενείς παράγοντες είναι οι αρνητικές σεξουαλικές εμπειρίες, το άγχος για την ανταπόκριση στην σεξουαλική πράξη, η έλλειψη άνεσης με τον σύντροφο, καθώς και οι λανθασμένες προκαταλήψεις σχετικά με το σεξ.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΙΤΙΑ

Στα οργανικά αίτια συμπεριλαμβάνονται τα Νευρογενή, τα Ορμονικά και τα Αγγειακά. Ορισμένες μόνο από τις παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Στυτική Δυσλειτουργία είναι ο Διαβήτης, οι Παθήσεις του Θυροειδούς, οι Παθήσεις του πέους, η Υπέρταση, η Παχυσαρκία και πολλές άλλες.

ΜΙΚΤΑ ΑΙΤΙΑ

Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου η Στυτική Δυσλειτουργία αποδίδεται σε Ψυχογενή αλλά και Οργανικά αίτια. Είναι συχνό φαινόμενο σε ασθενείς με Στυτική Δυσλειτουργία που οφείλεται σε οργανικά αίτια, να επιβαρύνεται η ψυχολογία τους με αποτέλεσμα να προκαλείται μικτή αιτιολογία, δηλαδή να συνυπάρχουν οργανικά και ψυχογενή αίτια.

Σήμερα μέσων των ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων στο τομέα της ανδρολογίας, σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ