Όλγα Τυμπακιανάκη


Ψυχολόγος

Η Όλγα Τυμπακιανάκη σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Για ένα ακαδημαϊκό έτος στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus εκπαιδεύτηκε σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris Descartes V-Sorbonne στο Παρίσι στα ειδικότερα κλινικά αντικείμενα της ψυχαναλυτικής ψυχοπαθολογίας, της ψυχοσωματικής και της ψυχολογίας της υγείας. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο ακολούθησε την ειδικότητα της Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας (MSc) στο University of East London. Έλαβε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου το 2014 από την Περιφέρεια Αττικής και είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Μετεκπαιδεύτηκε για ένα έτος στην κλινική ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στην ιατρική ψυχολογία, τη διαχείριση του στρες σε σχέση με την υγεία και στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Έχει εργαστεί σε κλινικά πλαίσια ως εκπαιδευόμενη και εθελόντρια και απέκτησε σημαντική εμπειρία σε ψυχολογικές παρεμβάσεις σε νοσοκομειακό και κοινοτικό πλαίσιο, καθώς και την αποτελεσματική λειτουργία της διεπιστημονικής ομάδας. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί στο Ψυχιατρικό Τμήμα ενηλίκων του Γ.Ν.Α. Γεννηματάς, στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Metropolitan Hospital, στο Νοσοκομείο Ημέρας Dutot- Aurore στο Παρίσι με παιδιά και εφήβους με αυτισμό και ψύχωση, στο Κέντρο Ημέρας για την συνέχεια της φροντίδας(follow-up) ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, καθώς και σε Δήμους στην παροχή υποστηρικτικής ψυχοθεραπείας και την αγωγή κοινότητας. Εργάζεται σε ατομική θεραπεία και συμβουλευτική με εφήβους και ενήλικες.


Έχει εκπαιδευτεί και συνεχίζει να εκπαιδεύεται στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο πλαίσιο του Πειραϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας της Εταιρείας Ψυχολογικής Υποστήριξης και Θεραπείας (ΕΨΥΘΕ), εκπαίδευση σύμφωνα με τις αρχές του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, πιστοποιημένη από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εγκεκριμένη από τον British Association for Counselling and Psychotherapy και την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής. Η Συνθετική Ψυχοθεραπεία είναι προσέγγιση σύγχρονη, που αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές ανάγκες των θεραπευομένων, δίνει έμφαση στην εξατομίκευση της θεραπευτικής πρακτικής. Ενσωματώνει τρεις προσεγγίσεις με ερευνητικά αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα, δηλαδή την γνωσιακή-συμπεριφοριστική, την ψυχοδυναμική και τη συστημική θεραπεία.


Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ