Είναι σωστό να χρησιμοποιώ χάπια στυτικής δυσλειτουργίας απλά για να ενδυναμώσω τις στύσεις μου;

Η λήψη σκευασμάτων κατά της στυτικής δυσλειτουργίας όταν έχετε διαγνωστεί με την νόσο, αποτελεί μία εξαιρετικά συνήθη μορφή θεραπείας. Όταν όμως τέτοιου είδους σκευάσματα χρησιμοποιούνται για ενίσχυση της στύσης και η λήψη τους δεν είναι αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης διάγνωσης, τότε εκτίθεστε σε μία σειρά κινδύνων για την υγεία σας.

Τα φάρμακα που χορηγούνται για τη στυτική δυσλειτουργία απαιτούν ιατρική συνταγή. Στην εποχή μας όμως, που το διαδίκτυο αποτελεί το κύριο μέσο πληροφόρησης, το να προμηθευτείς τέτοιου είδους σκευάσματα είναι τελικά το μόνο εύκολο. Καθημερινά το newsfeedμαςστα socialmedia, αλλά και το mailμας κατακλύζεται από διαφημίσεις για σκευάσματα που στόχο έχουν τη βελτίωση των σεξουαλικών μας επιδόσεων. Πρόκειται για φαρμακευτικές αγωγές και συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας, χωρίς ιατρική συνταγή. Αυτό ωστόσο μπορεί να κρύβει κινδύνους:

Ψευδεπίγραφα φάρμακα

Πρόκειται για φάρμακα τα οποία σκόπιμα παρουσιάζονται με ψευδή ταυτότητα. Φαρμακευτικές αγωγές ή συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται βελτίωση των σεξουαλικών σας επιδόσεων. Τα πλαστά αυτά φάρμακα μπορεί να περιέχουν μικρή ποσότητα ή ακόμα και καθόλου δραστικά συστατικά. Σε αυτήν την περίπτωση το να μην έχετε αποτέλεσμα και να χάσετε τα λεφτά σας είναι πραγματικά το λιγότερο καθώς τα σκευάσματα αυτά μπορεί ακόμα και να περιέχουν βλαβερές για τον οργανισμό σας, ουσίες.

Αλλεργική αντίδραση

Όταν μπείτε στη διαδικασία να λάβετε κάποια φαρμακευτική αγωγή χωρίς τη συμβουλή αλλά και τη συνταγή του προσωπικού σας ιατρού, ρισκάρετε με τις ανεπιθύμητες επιδράσεις. Αν λαμβάνετε ήδη κάποια φαρμακευτική αγωγή, είναι πιθανό να υπάρξει αλληλοεπίδραση μεταξύ των ενεργών συστατικών, ενώ και κάποια αλλεργική αντίδραση μπορεί να κάνει την εμφάνισή της.

Εθισμός στα φάρμακα

Μέσα από έρευνες προκύπτει ότι οι άνδρες που κάνουν συνεχή χρήση σκευασμάτων για τη στυτική δυσλειτουργία φτάνουν σε σημείο να πιστεύουν ότι χωρίς αυτά τα χάπια δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά. Δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους ότι μπορεί να πετύχει μία αξιοπρεπή στύση. Αυτό προκαλεί αυτόματα εθισμό στα συγκεκριμένα φάρμακα.

Αν προβληματίζεστε για την ικανότητά σας να επιτύχετε ή να διατηρήσετε τη στύση σας, επικοινωνήστε με τον ανδρολόγο σας. Μόνο εκείνος ύστερα από τη λήψη του πλήρους ιστορικού σας, αλλά και την προβλεπόμενη φυσική εξέταση θα μπορέσει να σας δώσει σαφή απάντηση για τον αν πάσχετε από στυτική δυσλειτουργία αλλά και να σας παραθέσει τις λύσεις για τη δική σας περίπτωση. Και αν μιλάμε για από του στόματος θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη και τυχόν υποκείμενες παθήσεις, θα σας υποδείξει τα σωστά σκευάσματα για αποτέλεσμα χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες.