7 βήματα για κάθε άνδρα που θέλει υγιή ερωτική ζωή

Η υγεία είναι το πλέον πολύτιμο αγαθό και η προστασία της είναι το βασικότερο μας μέλημα. Η σεξουαλική μας υγεία αποτελεί βασικό πυλώνα μιας καλής ζωής, αλλά και βασικό συστατικό για την ευτυχία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την σεξουαλική μας υγεία;

  1. Σεξουαλική υπευθυνότητα

Η χρήση προφυλακτικού ή η διατήρηση μιας αμοιβαίως μονογαμικής σχέσης, βοηθά την αποφυγή των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

  1. Φροντίστε την προσωπική σας υγιεινή

Καθαρίζετε την επίμαχη περιοχή τακτικά και κυρίως μετά από την ερωτική επαφή και φροντίστε η ακροποσθία να επιστρέφει στην κανονική της θέση.

  1. Επιλέξτε την υγιεινή διατροφή αλλά και τη φυσική δραστηριότητα

Οι υγιεινές διατροφικές επιλογές και η μέτρια φυσική δραστηριότητα, βοηθούν στη διατήρηση ένα υγιούς σωματικού βάρους. Αυτό, για τον οργανισμό μεταφράζεται ως μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης υψηλής χοληστερίνης, αρτηριακής πίεσης, διαβήτη τύπου 2 αλλά και άλλων παθήσεων που οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία.

  1. Εμβολιαστείτε

Αν είστε 26 ετών και κάτω, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να εμβολιαστείτε για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευτείτε από τους καρκίνους που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο ιό.

  1. Ενημερωθείτε για όποια φαρμακευτική αγωγή ακολουθείτε

Συζητήστε με το γιατρό που σας παρακολουθεί για τα σκευάσματα που λαμβάνετε και τις πιθανές τους παρενέργειες. Δεν είναι λίγες οι φαρμακευτικές αγωγές που έχουν αρνητικά επακόλουθα στη στύση σας.

  1. Δώστε προσοχή στην ψυχική σας υγεία

Αν βιώνετε έντονο άγχος, κατάθλιψη ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που επηρεάζει την ψυχική σας υγεία, αναζητήστε θεραπεία. Τα ψυχικά νοσήματα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην στυτική σας λειτουργία.

  1. Πείτε όχι στο κάπνισμα και το αλκοόλ

Οι καταχρήσεις επηρεάζουν τις οργανικές λειτουργίες και επιβαρύνουν την υγεία επηρεάζοντας όλα τα ζωτικά όργανα.

Όλα αυτά λειτουργούν προληπτικά για τυχόν προβλήματα στη σεξουαλική σας υγεία. Ωστόσο, οι τακτικές επισκέψεις στον ανδρολόγο για κλινική εξέταση θα βοηθήσουν έτσι ώστε να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές και να διασφαλίσετε ότι, οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα λυθεί το συντομότερο δυνατό.

7 πράγματα