Φαρμακευτική αγωγή για τη στυτική δυσλειτουργία

farmakeutikh agwgh

Στην εποχή μας η στυτική δυσλειτουργία καταπολεμάται με πολλούς τρόπους. Ένας από τους πλέον διαδεδομένους είναι η φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, αρκεί βέβαια να έχει συνταγογραφηθεί από ουρολόγο-ανδρολόγο.

Η φαρμακευτική αγωγή για τη στυτική δυσλειτουργία, έχει τη μορφή χαπιού για χρήση από το στόμα και τα τελευταία χρόνια αρκετά σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται θαύματα στη στύση σας. Τα σκευάσματα αυτά είναι εξαιρετικά προσιτά μιας και όχι μόνο μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το φαρμακοποιό σας αλλά πλέον και μέσω internet.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία, παραμένουν φάρμακα και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες. Είναι ασφαλή εφόσον ο εξειδικευμένος επιστήμονας τα συνταγογραφήσει, γιατί μόνο εκείνος, έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις, είναι σε θέση να κρίνει αν το φάρμακο ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και δεν θα προκαλέσει ανεπιθύμητες επιδράσεις.

Αρχικά, για να ξεκινήσετε φαρμακευτική αγωγή για τη στυτική δυσλειτουργία, πρέπει πρώτα να διαγνωστείτε με κάποια μορφή της πάθησης. Τα φάρμακα δεν λειτουργούν σαν αφροδισιακό, μιας κι αυτό που κάνουν είναι να προωθούν την αγγειοδιαστολή για αυξημένη ροή αίματος στην πυελική περιοχή. Πρώτο βήμα λοιπόν είναι η επίσκεψη στον ανδρολόγο, ο οποίος αφού κάνει την διάγνωση θα προχωρήσει σε συνταγογράφηση.

Η ασφάλεια των χαπιών κρίνεται στις λεπτομέρειες για αυτό και δεν βρίσκουν εφαρμογή σε όλους. Σημαντική αντένδειξη στη χρήση τους είναι ο διαβήτης και η παχυσαρκία, ενώ είναι απαγορευτικά και για όσους λαμβάνουν νιτρώδη φάρμακα για στεφανιαία νόσο.

Η διακοπή τους είναι επιβεβλημένη σε περίπτωση πόνου στο στήθος, ζαλάδα, λιποθυμικές τάσεις και δυσκολία στην αναπνοή, καθώς επίσης και σε όλα τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης (πρήξιμο, αναφυλαξία).

Αν προβληματίζεστε για τη σεξουαλική σας λειτουργία, επισκεφθείτε τον ανδρολόγο. Η διάγνωση σε συνδυασμό με το ιστορικό σας, θα κατευθύνουν τον γιατρό στη πιο σωστή οδό για την αντιμετώπιση του προβλήματός σας.