Φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία – Τι να προσέξετε

farmaka stitiki

Η φαρμακευτική θεραπευτική προσέγγιση για τη στυτική δυσλειτουργία, ξεκλείδωσε την αντιμετώπιση της, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνδρες να απευθύνονται στον γιατρό τους για να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Η φαρμακευτική αγωγή είναι συνήθως η πρώτη επιλογή του γιατρού για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Για τους περισσότερους άνδρες με δυσκολία στην επίτευξη ή στη διατήρηση της στύσης, η από του στόματος θεραπεία έχει πολύ καλή αποτελεσματικότητα και λιγοστές παρενέργειες.

Η λειτουργία τους στηρίζεται στο νιτρικό οξύ, μία ουσία που εκκρίνει φυσιολογικά ο οργανισμός για να χαλαρώσουν οι μυς του πέους. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την αυθόρμητη στύση. Ωστόσο μπορεί η στύση να είναι αυθόρμητη, αλλά δεν είναι αυτόματη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ερωτική διέγερση, για να δοθεί η εντολή για την παραγωγή του νιτρικού οξέος. Τα σκευάσματα αυτά διευκολύνουν την εντολή αυτή, επιτρέποντας την ομαλή λειτουργία του πέους.

Παρόλο που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν διαφορές στο πως επηρεάζουν κάθε οργανισμό. Οι διαφορές αυτές έχουν να κάνουν με την ταχύτητα δράσης της φαρμακευτικής ουσίας, τη διάρκεια του αποτελέσματος που προσφέρουν αλλά και τις πιθανές παρενέργειες τους. Ο θεράπων ιατρός θα αποφασίσει ποιο σκεύασμα αλλά και σε ποια ποσότητα είναι κατάλληλο για σας. Όποια θεραπεία και αν επιλέξετε να ακολουθήσετε, θα πρέπει να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Όμως τα από του στόματος σκευάσματα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά για όλους και μπορεί η δραστικότητά τους να είναι μειωμένη υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που η λήψη τους μπορεί να μην είναι ασφαλής για την υγεία. Τέτοιες περιπτώσεις είναι:

  • Η χρήση νιτρικών φαρμάκων
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Η ύπαρξη σοβαρής υπατικής νόσου
  • Νεφρική νόσος

Ηλεκτρονική Αγορά φαρμάκων για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από site που εμπορεύονται φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και χάρη στην ανωνυμία που παρέχουν, αποτελούν την εύκολη επιλογή για όποιον θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χωρίς να προδώσει την ταυτότητά του και παράλληλα να μη χάσει χρόνο. Ωστόσο οι απάτες στο Internet ανθούν για αυτό και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο Internet θα βρείτε πολλά εναλλακτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά, ρωτήστε το γιατρό σας. Εκείνος θα κρίνει αν το σκεύασμα αυτό θα σας βοηθήσει πραγματικά. Ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει δώσει προειδοποιήσεις για πολλά από τα εναλλακτικά αυτά φάρμακα, ότι μπορεί να περιέχουν βλαβερές ουσίες, οι οποίες δεν αναγράφονται στην ετικέτα τους. Επίσης η χρήση τους μπορεί να κάνει αντίδραση με τα συνταγογραφημένα φάρμακα και να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στον οργανισμό.

Αν πάσχετε από στυτική δυσλειτουργία, επισκεφθείτε τον Ουρολόγο-Ανδρολόγο. Εκείνος θα σας καθοδηγήσει, σύμφωνα με τα ευρήματα της διάγνωσής σας στην καταλληλότερη θεραπεία για την περίπτωσή σας.