Τρία πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά τη στύση σας

3pragmata

Η στυτική δυσλειτουργία ιδίως όταν συναντάται σε μικρές ηλικίες, συνήθως έχει ψυχολογικό υπόβαθρο. Υπάρχουν τρεις παράγοντες που, κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις του άνδρα.

  • Ο φόβος της αποτυχίας στύσης

Η αδυναμία επίτευξης στύσης υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε άνδρα. Συνδεδεμένη με την επιβεβαίωσή του σαν αρσενικό, όταν κυριαρχεί στις σκέψεις του, πυροδοτεί μία επικριτική στάση απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό αυξάνει το άγχος του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά.

  • Πίεση για απόδοση

Η νοοτροπία που φέρει κάθε άνδρας για τη σεξουαλική του συμπεριφορά είναι ότι οφείλει να λειτουργεί πάντα. Αυτή η πίεση για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είναι αρκετή, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, για να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.

Η πίεση της απόδοσης, ωστόσο, είναι πιθανό να ξεκινά από τη σύντροφο. Για τη γυναίκα η επίτευξη της στύσης έχει συνδυαστεί με την επιβεβαίωση των συναισθημάτων, αλλά και της γνώμης του άνδρα για εκείνη. Η στυτική δυσλειτουργία την κλονίζει και η αντίδρασή της συνήθως είναι η απαίτηση για άμεση απόδοση. Και αυτό έχει δυσμενείς επιδράσεις στη στύση του άνδρα.

  • Στρες

Η χαλάρωση, ψυχική και σωματική αποτελεί κλειδί για μια ομαλή στυτική λειτουργία. Η φυσιολογική διαδικασία της στύσης είναι αντανακλαστική και προκειμένου να λειτουργήσει αυθόρμητα, απαραίτητο είναι οι δύο σύντροφοι να είναι απαλλαγμένοι από άγχη και αρνητικές σκέψεις. Το στρες λειτουργεί σαν ανασταλτικός παράγοντας, μην επιτρέποντας στον άνδρα να αφεθεί στην αίσθηση και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Συμπερασματικά, στην ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία, η αφορμή μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο το οποίο όμως στη συνέχεια γιγαντώνεται και δημιουργείται αυτός ο φαύλος κύκλος. Είναι αναγκαίο να επαναπροσδιοριστεί η σημασία της στύσης και να αλλάξει η νοοτροπία που ορίζει τον άνδρα ως μηχανή, που οφείλει να λειτουργεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, ανεξαρτήτως συνθηκών.