Συμπληρώματα διατροφής & στυτική δυσλειτουργία: Διορθώνουν το πρόβλημα;

sympliromata diatrofis

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί κοινό προβληματισμό για μεγάλο κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας. Η αντιμετώπισή της δεν είναι εύκολη υπόθεση για αυτό και η σύγχρονη επιστήμη μελετά μεθόδους και εναλλακτικές θεραπείες για μια υγιή, αυθόρμητη στύση. Ανάμεσα στις εναλλακτικές θεραπείες είναι και τα συμπληρώματα διατροφής. Βασικά συστατικά τους, αποτελούν ουσίες που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας με τρόπο φυσικό. Αυτά είναι τα εξής:

DHEA: Η ορμόνη που προέρχεται από τα επινεφρίδια και οδηγεί στην παραγωγή των ανδρογόνων που ως γνωστό είναι οι ορμόνες που καθορίζουν το αρσενικό φύλο.

Ginseng: Το βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες από τους Κινέζους ως αφροδισιακό και έχει λάβει τον τίτλο του Viagra της φύσης. Με συχνή χρήση για λίγες εβδομάδες, φαίνεται πως βελτιώνει σημαντικά όλες τις παραμέτρους της στυτικής λειτουργίας.

L-Αργινίνη: Το αμινοξύ που παράγεται από τον οργανισμό σε επαρκείς ποσότητες για τη λειτουργία του, φαίνεται πως ως συμπλήρωμα διατροφής, ενισχύει τη στυτική λειτουργία. Χαλαρώνει τους μυς που περιβάλλουν τα αιμοφόρα αγγεία με άμεσο αποτέλεσμα τη διαστολή τους και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος.

Προπιονύλ-L– καρνιτίνη: Αμινοξύ επίσης παραγόμενο από τον οργανισμό μας με ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τους ανδρογονικούς υποδοχείς, βελτιώνοντας έτσι τη στύση του άνδρα.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων αν θέλετε να δοκιμάσετε έναν εναλλακτικό τρόπο για τη βελτίωση της στυτικής σας λειτουργίας, πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Όμως πολλά από αυτά τα σκευάσματα υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, αλλά μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία.