Οι επιπτώσεις του αλκοόλ στη σεξουαλική σας ζωή

αλκοόλ2

Το αλκοόλ για πολλούς λειτουργεί χαλαρωτικά και δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα που πιστεύουν πως ενισχύει τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ δρα στην πλευρά του εγκεφάλου που μειώνει τις αναστολές, με αποτέλεσμα την αίσθηση χαλάρωσης και την εξύψωση της σεξουαλικής αυτοπεποίθησης. Όπως όλα τα πράγματα βέβαια, έτσι και το αλκοόλ θέλει μέτρο, καθότι η μακροχρόνια κατανάλωσή του ενδέχεται να οδηγήσει σε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας πραγματικά προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή.

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ παρεμποδίζει λειτουργίες που είναι κρίσιμες για τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό, όπως την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων.

  • Στυτική δυσλειτουργία

Σύμφωνα με έρευνες το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, είτε προσωρινή, είτε μακροχρόνια. Μειώνει την ένταση της κυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα την αδυναμία επίτευξης στύσης. Παράλληλα μειώνει την ευαισθησία της περιοχής με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόλαυση, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε πρόωρη εκσπερμάτιση.

  • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Από τις πλέον σοβαρές επιπτώσεις του αλκοόλ είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με τις εφήμερες σεξουαλικές επαφές, οι οποίες είθισται να πραγματοποιούνται άνευ προστασίας. Κάτι που μπορεί να μας εκθέσει σε οποιοδήποτε σεξουαλικό νόσημα!

  • Χαμηλή λίμπιντο

Η ερωτική διάθεση μπορεί να ανεβαίνει με τη βοήθεια του αλκοόλ, παρόλα αυτά η μακροχρόνια κατανάλωση μπορεί να επιφέρει αντίστροφα αποτελέσματα. Η χαλαρωτική επίδραση του στον οργανισμό, σε συνδυασμό με τις τοξίνες που εμπεριέχει, μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα με άμεσες επιπτώσεις στη στύση.

  • Χαμηλή γονιμότητα

Μία ακόμα από τις παρενέργειες του αλκοόλ είναι και η μείωση της γονιμότητας. Η πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης στο αίμα, οδηγεί σε χαμηλή παραγωγή σπέρματος και με αυτόν τον τρόπο μειώνει τη γονιμότητα.

Εν κατακλείδι, το αλκοόλ σε μικρή ποσότητα θεωρείται αβλαβές και μπορεί να τονώσει την ερωτική διάθεση. Ωστόσο, όπως και για όλα τα πράγματα στη ζωή, η χρήση του θέλει μέτρο, μιας κι η αλόγιστη κατανάλωση ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική σας ζωή.

 

αλκοόλ1