Μπορεί η απώλεια βάρους να λειτουργήσει θεραπευτικά στη στυτική δυσλειτουργία;

βάρους2

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μία από τις πιο κοινές παθήσεις στη ζωή του άνδρα και αυτό γιατί ένα μεγάλο ποσοστό το ανδρικού πληθυσμού την έχουν βιώσει ή θα τη βιώσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Το ότι είναι τόσο κοινή, δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι πρέπει να περνάει στα ψιλά γράμματα.

Τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά ευδιάκριτα: αδυναμία επίτευξης στύσης ή αδυναμία διατήρησης της μετά την επίτευξη. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ημέρες μέχρι και μήνες και είναι πιθανό να υποχωρήσουν. Αν όμως διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται ξανά και ξανά, η συνάντηση με τον ειδικό, επιβάλλεται.

Σύμφωνα με έρευνες, μερίδιο ευθύνης για την σωστή λειτουργία της στύσης φαίνεται πως έχει το βάρος του άνδρα. Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι παχύσαρκοι άνδρες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, αθηροσκλήρωση, καθώς και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Οι παθήσεις αυτές μεμονωμένα μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, όταν όμως συνδυάζονται με παραπανίσιο βάρος, ο κίνδυνος αυξάνεται εκθετικά.

Η απώλεια βάρους συμβάλει δυναμικά στην επαναφορά της σωστής λειτουργίας της στύσης, με τις έρευνες να αναδεικνύουν πως το 30% των παχύσαρκων ανδρών που αντιμετώπιζαν προβλήματα στη στύση τους, χάνοντας το περιττό βάρος κατάφεραν να επαναφέρουν τη λειτουργικότητά τους. Παράλληλα οφέλη της απώλειας βάρους με άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή, είναι η αύξηση της αυτοπεποίθησης και η βελτίωση της ψυχικής υγείας. Σαφώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η απώλεια βάρους ακολουθείται από μειωμένους δείκτες σε οξειδωτικούς και φλεγμονικούς παράγοντες.

βάρους1

Ωστόσο όλα αυτά τα οφέλη φαίνεται να προκύπτουν όταν η απώλεια του βάρους στηρίζεται στο συνδυασμό σωστής διατροφής και γυμναστικής. Όταν η μείωση του σωματικού βάρους προκύπτει με τη βοήθεια συμπληρωμάτων διατροφής ή χειρουργικής επέμβασης, τα αποτελέσματα στον οργανισμό σαφώς δεν είναι τα ίδια.

Εν κατακλείδι, αν έρχεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες σε ότι αφορά τη λειτουργία της στύσης σας, κλείστε ραντεβού με τον ανδρολόγο σας. Τα πιθανά αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι αναρίθμητα, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι προφανή και εύκολα στη διαχείριση. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει, οπότε μιλήστε μαζί του άμεσα.