Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πέος σας

1687087

Υπάρχουν μερικά θέματα τα οποία σίγουρα δημιουργούν ερωτήματα για τους περισσότερους άνδρες (ίσως και γυναίκες) και η συζήτηση για αυτά δημιουργεί συνήθως αμηχανία, ακόμα και μεταξύ φίλων. Πόσο δε μάλλον, να μοιράζεσαι τις απορίες σου με τον ειδικό. Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις σε κάποια από τα κοινά ερωτήματα που τίθενται ανάμεσα στους άνδρες και αφορούν τι άλλο; Το πέος.

Η κρισιμότητα της στύσης

Για να διατηρήσει το πέος τον μυϊκό του τόνο είναι απαραίτητο περιοδικά να εμπλουτίζεται με οξυγόνο, κάτι το οποίο συμβαίνει με την αιμάτωση που προκαλεί τη στύση. Η στυτική λειτουργία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση του μεγέθους του πέους. Χωρίς τακτικές στύσεις ο ιστός του πέους χάνει την ελαστικότητα του και αυτό οδηγεί σε μείωση του έως και 2 εκατοστά. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον άνδρα να έχει στύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας, μιας κι ο εγκέφαλος του άνδρα, την ώρα που βρίσκεται σε βαθύ ύπνο, δίνει ερεθίσματα για να προκληθεί στύση.

Δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται

Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του μεγέθους του πέους σε χάλαση και του μεγέθους του σε στύση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα μικρό πέος μπορεί μέχρι και να διπλασιάσει το μέγεθός του σε στύση, ενώ ένα μεγαλύτερο μπορεί να αυξήσει το μέγεθός του κατά 1/3 ή και λιγότερο.

Όσο αυξάνεται η ηλικία, μειώνεται η ευαισθησία

Έρευνες έδειξαν ότι η ευαισθησία του πέους μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Οι άνδρες μέχρι και τα 25 τους χρόνια, απολαμβάνουν ένα πέος υπερευαίσθητο, ενώ μετά ξεκινά σταδιακά η μείωση με αποτέλεσμα μετά τα 65 χρόνια ο βαθμός ευαισθησίας να έχει αλλάξει εντελώς. Το μέγεθος της απώλειας δεν είναι ξεκάθαρο και η αλλαγή ευτυχώς δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή, οπότε και δεν αποτελεί προβληματισμό τουλάχιστον για τη μεγαλύτερη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού.

Πόσο μετράει (σε cm) το μέγεθος;

Είναι γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των ανδρών, δεν είναι ευχαριστημένοι από το μέγεθος του πέους τους. Για την ακρίβεια το 45% των ανδρών, θα ήθελε περισσότερους πόντους σε στύση. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είτε ότι το μέσο μήκος ενός πέους σε στύση είναι 13cm, ενώ μόλις ένα 5% των ανδρών ξεπερνά τα 16cm.