Έχω προστατίτιδα, να συνεχίσω να κάνω σεξ; Η πάθηση επιδεινώνεται; Η σύντροφός μου θα «κολλήσει»;

Prostatitis

Οι άνδρες που πάσχουν από προστατίτιδα συχνά αναρωτιούνται αν η πάθηση τους βελτιώνεται ή επιδεινώνεται με τη σεξουαλική επαφή.

Αν έχετε διαγνωστεί με προστατίτιδα δεν είναι απαραίτητο να σταματήσετε τις σεξουαλικές επαφές. Η πάθηση δεν επιδεινώνεται, ωστόσο μέσα στα συμπτώματά της είναι και ο πόνος κατά την εκσπερμάτιση, οπότε αυτό σίγουρα επηρεάζει την απόλαυση της ερωτικής πράξης, μιας και δυσκολεύει την κορύφωσή της.

Ακόμα μία συχνή απορία είναι αν η πάθηση αυτή είναι δυνατόν να μεταδοθεί στον σύντροφό τους εκδηλώνοντας κάποιας μορφή μόλυνσης.

Ακόμα και όταν για την προστατίτιδα είναι υπεύθυνο κάποιο βακτήριο, είναι ελάχιστες οι φορές που το βακτήριο αυτό είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις βέβαια κατά τις οποίες η προστατίτιδα μπορεί να προκληθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζονται είτε εμφανείς αλλοιώσεις στο πέος, είτε παθολογικές εκκρίσεις από την ουρήθρα.

Αν πάσχετε από πυελικό πόνο, οδυνηρή ούρηση ή και εκσπερμάτιση, απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Η σωστή διάγνωση είναι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία και ο γιατρός σύμφωνα με τα ευρήματα θα μπορέσει να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος.