Η κα. Σκυριανού γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1997-2001) και κάτοχος μεταπτυχιακού (Msc) στην Ψυχική Υγεία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, διετέλεσε βοηθός και πολύτιμη συνεργάτιδα στην έρευνα υποψήφιου διδάκτορα της Ψυχολογίας(1997-1999) και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ΨΝΑ, με αντικείμενο εκπαίδευσης την ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων ψυχωσικών ασθενών και τη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών(2000-2001). Εν συνεχεία, συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησης και υποστήριξης ασθενών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (2001). Κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων, ξεκίνησε μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις με βασική κατεύθυνση τη σεξουαλική υγεία, στο πρόγραμμα του κ. Ασκητή ως εμψυχώτρια ψυχολόγος διαφυλικών σχέσεων αγωγής. Εν συνεχεία, συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης και παρακολούθησης ασθενών στο Αιγινήτειο νοσοκομείο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις.

Η ψυχολόγος κα. Σκυριανού, έχει εκπαιδευθεί, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, στην αντιμετώπιση ενηλίκων ψυχωσικών ασθενών, καθώς και στη διαδικασία χορήγησης ψυχομετρικών δοκιμασιών. Πολύ σημαντική είναι και η εκπαίδευσή της ως συμβούλου - θεραπεύτριας εφήβων με προβλήματα εξαρτήσεων από ουσίες, ψυχοσωματικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής και δυσπροσαρμοστική συμπεριφορά.

Η θεραπευτική προσέγγιση της ψυχολόγου Δέσποινας Σκυριανού, είναι η Εκλεκτική Ψυχοθεραπεία, ένα συνθετικό μοντέλο προσέγγισης του θεραπευόμενου, με βάση θεωρίες και τεχνικές που αναπτύσσονται από τη Γνωστική – Συμπεριφοριστική Σχολή, από την Ψυχοδυναμική και από τη Συστημική. Η Γνωστική - Συμπεριφοριστική προσέγγιση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των διαταραχών άγχους, των φοβιών και των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Εφαρμόζοντας το Εκλεκτικό μοντέλο ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής διαμορφώνει ένα ψυχοθεραπευτικό μοντέλο που μπορεί να ανταποκριθεί, με αποτελεσματικότητα, στα εξατομικευμένα αιτήματα του ενήλικα.

MenClinic
Εξειδικευμένη κλινική, με ιατρικό εξοπλίσμο τελευταίας τεχνολογίας, που καλύπτει τις ανάγκες του συγχρόνου άντρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Λ. Μεσογείων 170, 1ος Όροφος, Χολαργός
  • 210 6533 586

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Δευτέρα 10:00 - 21:00
  • Τρίτη 10:00 - 21:00
  • Τετάρτη 10:00 - 21:00
  • Πέμπτη 10:00 - 21:00
  • Παρασκευή 10:00 - 21:00
  • Σάββατο Κλειστά
  • Κυριακή Κλειστά

Θέλετε να έχετε μια όμορφη εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας; Πολιτική Απορρήτου